flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Покровський районний суд Дніпропетровської області

Посилення карантинних обмежень в суді

22 лютого 2022, 13:52

          З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі  наказу  голови суду  з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед співробітників суду та відвідувачів суду  посилені  карантинні   обмеження в Марківському районному суді Луганської області.

 

МАРКІВСЬКИЙ  РАЙОННИЙ  СУД

ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

Н А К А З

 

22   лютого   2022   року                                                 №   14/04-02                                         смт  Марківка

 

Про  посилення  карантинних обмежень

в  Марківському районному суді Луганської області

Враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення СOVID-19, стрімким розповсюдженням інфекційного захворювання СОVID-19, беручи до уваги кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання гострою респіраторною хворобою СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2 у працівників апарату Марківського районного суду Луганської області, з метою посилення безпеки працівників та відвідувачів суду, керуючись ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 року № 1645-111 (зі змінами) абзацу 2 частини 1 ет. 14 Закону «Про охорону праці» від 14.10.1992 року № 2694-ХІІ, Постановою КМУ від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОVID-19» із внесеними змінами, Постановою КМУ від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню та території' України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2» із внесеними змінами, Постановою КМУ від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним Поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2» із внесеними змінами, Постановою КМУ від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19», відповідно до статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», посилити  карантинні обмеження в роботі  Марківського  районного суду  Луганської  області:

  1. Обмежити допуск до приміщення Марківського районного суду  Луганської  області осіб, які не є учасниками судових засідань, в тому числі вільних слухачів.
  2. Пропуск учасників судових процесів до приміщення суду та залів судових .засідань на час вжитих заходів, здійснюється тільки в присутності працівників суду. До суду допускаються лише учасники, які прибули за викликом у день судового засідання та у визначений час запрошені працівником суду до залу судового засідання
  3. Забороняється пропуск до приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання, підвищена температура тощо).
  4. На час дії карантину заборонити перебування в приміщенні суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.
  5. Видачу судових рішень (рішень, ухвал, постанов, вироків) здійснювати виключно за попередньо поданими заявами учасників судових проваджень, заяви подавати не пізніше ніж за 1 день до дня отримання рішення з використанням поштового зв’язку, сервісів «Електронного суду» та електронної пошти.
  6. Припинити особистий прийом громадян керівництвом суду (головою суду, керівником апарату суду).
  7. Рекомендувати суддям :
  • здійснювати розгляд судових справу режимі відеоконференцзв’язку;
  • при можливості здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження.
  1. Рекомендувати громадянам та іншим особам:
  • всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляд па електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» чи поштою;
  • рекомендувати учасникам судових засідань подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;
  • утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак респіраторного захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання).
  1. За подальшими змінами в роботі суду можна ознайомитися на офіційному веб-сайті суду за посиланням - https://mk.lg.court.gov.ua/sud1216/
  2. Головному спеціалісту з питань персоналу Марківського районного суду Луганської області довести даний наказ  до відома суддів, працівників апарату суду під підпис, до  відома  працівників Служби судової охорони, відвідувачів та учасників судових розглядів, -  шляхом розміщення тексту  наказу  біля входу в приміщення суду, на інформаційному стенді та  на офіційному веб-сайті суду.
  3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 

Голова суду

                                                                        Анжеліка ДІДОРЕНКО